رابطه جنسی دهانی از عوامل سرطان گلو است

اچ‌پی‌وی ویروس شایعی است که از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی با فردی که پیش‌تر آلوده‌شده منتشر می‌شود

عامل خطر اصلی در ابتلا به سرطان گلو داشتن شرکای جنسی متعدد در طول عمر به‌ویژه رابطه جنسی دهانی است - Canva

به گفته کارشناسان، رابطه جنسی دهانی در حال به وجود آوردن یک «همه‌گیری» سرطان گلو است که اکنون در ایالات متحده آمریکا و بریتانیا، از سرطان دهانه رحم شایع‌تر است.

طبق ادعای مطالعه‌ای جدید، این کار [رابطه جنسی دهانی] نوع خاصی از سرطان گلو به نام سرطان اوروفارنکس پدید می‌آورد که ناحیه لوزه‌ها و پشت حلق را درگیر می‌کند.

دکتر هشام مهنا، از دانشگاه بیرمنگام بریتانیا، گفت که عامل اصلی این بیماری ویروس پاپیلومای انسانی، اچ‌پی‌وی (HPV) است؛ عامل اصلی به‌وجود‌آورنده سرطان دهانه رحم نیز همین ویروس است.

دکتر مهنا گفت افرادی که چندین شریک جنسی دهانی دارند، تقریبا ۹ برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به این سرطان‌اند.

دکتر مهنا در مجله کانورسیشن (Conversation) نوشت: «در طول دو دهه گذشته، ابتلا به سرطان گلو در غرب به‌قدری افزایش یافته است که برخی آن را همه‌گیری نامیده‌اند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

«این به دلیل افزایش شدید [موارد ابتلا به] نوعی خاص از سرطان گلو به نام سرطان اوروفارنکس بوده است.»

پزشکان متخصص ویروس اچ‌پی‌وی را مهم‌ترین عامل خطر برای ابتلا به این بیماری می‌دانند.

دکتر مهنا ادامه داد: «اچ‌پی‌وی از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شود. عامل خطر اصلی در ابتلا به سرطان اوروفارنکس داشتن شرکای جنسی متعدد در طول عمر به‌ویژه رابطه جنسی دهانی است.»

افرادی که در طول عمر شش شریک جنسی یا بیشتر داشته‌اند، ۸.۵ برابر بیشتر از کسانی که رابطه جنسی دهانی ندارند، در معرض ابتلا به سرطان گلو قرار دارند.

دکتر مهنا گفت در بریتانیا ۸۰ درصد بزرگسالان گزارش کرده‌اند که در مقطعی از زندگی، رابطه جنسی دهانی داشته‌اند.

به گفته سازمان ملی سلامت بریتانیا، ان‌اچ‌اس (NHS)، سالانه حدود هشت هزار و ۳۰۰ نفر در بریتانیا به سرطان گلو مبتلا می‌شوند که یک مورد از هر ۵۰ سرطان تشخیص‌داده‌شده به شمار می‌رود.

از هر سه سرطان دهان بیش از دو مورد آن در بزرگسالان بالای ۵۵ سال بروز می‌کند. تنها یک مورد از هر هشت (۱۲.۵ درصد) سرطان در افراد کمتر از ۵۰ سال رخ می‌دهد.

به گفته پزشکان، رابطه جنسی دهانی مهم‌ترین عامل خطر برای ابتلا به این سرطان است‌ــ بیش از سیگار کشیدن، مصرف الکل و رژیم غذایی ناسالم.

دکتر مهنا توضیح داد که این کار ناحیه پشت حلق یا نزدیک لوزه را به اچ‌پی‌وی آلوده می‌کند. این آلودگی در بیشتر موارد خودبه‌خود از بین می‌رود اما گاهی اوقات باقی می‌ماند و به سرطان می‌انجامد.

اچ‌پی‌وی ویروس شایعی است که از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی با فردی که پیش‌تر آلوده ‌شده، منتشر می‌شود.

برای مقابله با اچ‌پی‌وی واکسنی وجود دارد که بیش از ۸۰ درصد موثر است و در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته وجود دارد.

بر اساس آخرین داده‌های دولتی، پوشش واکسن در انگلستان برای دخترانی که تا سال نهم تحصیلی، دو دوز اچ‌پی‌وی را تزریق می‌کنند، ۶۷.۳ درصد است. ۶۲.۴ درصد پسران هم دوبار واکسینه شده‌اند.

© The Independent

بیشتر از بهداشت و درمان